Mätning i plural

Mätning är ordet.

Plural för mätning är mätningar, mätningarna, mätningars och mätningarnas.

Vad är plural för mätning?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet mätning. Plural av mätning är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet mätning.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet mätning. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet mätning har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder mätning?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av mätning så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/mätning

Du kan också söka efter mätning direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=mätning

Mer information om ordet mätning:

Ordet mätning består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på mätning?

Följande ord rimmar med mätning: ding, king, ring, ting, aning, bling, kring, pling, sting, sving, thing, tjing, tving, amning, beting.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 8 ord som på något sätt liknar ordet mätning: höjdmätning, inmatning, intelligensmätning, matning, tidmätning, uppmätning, utmätning och utmatning.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord