Inteckning i plural

Inteckning är ordet.

Plural för inteckning är inteckningar, inteckningarna, inteckningars och inteckningarnas.

Vad är plural för inteckning?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet inteckning. Plural av inteckning är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet inteckning.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet inteckning. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet inteckning har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder inteckning?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av inteckning så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/inteckning

Du kan också söka efter inteckning direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=inteckning

Mer information om ordet inteckning:

Ordet inteckning består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till inteckning:

Inteckning har dessa synonymer: pantbrev

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet inteckning, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på inteckning?

Följande ord rimmar med inteckning: ding, king, ring, ting, aning, bling, kring, pling, sting, sving, thing, tjing, tving, amning, beting.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord