Inställning i plural

Inställning är ordet.

Plural för inställning är inställningar, inställningarna, inställningars och inställningarnas.

Vad är plural för inställning?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet inställning. Plural av inställning är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet inställning.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet inställning. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet inställning har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder inställning?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av inställning så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/inställning

Du kan också söka efter inställning direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=inställning

Mer information om ordet inställning:

Ordet inställning består allt som allt av 11 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 11 bokstäverna är 8, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 5 synonymer inlagda.

Synonymer till inställning:

Inställning har dessa synonymer: attityd, förhållningssätt, hållning, ståndpunkt, synsätt

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet inställning, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på inställning?

Följande ord rimmar med inställning: ding, king, ring, ting, aning, bling, kring, pling, sting, sving, thing, tjing, tving, amning, beting.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord