Hysterisk i plural

Hysterisk är ordet.

Plural för hysterisk är hysteriska.

Vad är plural för hysterisk?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet hysterisk. Plural av hysterisk är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet hysterisk.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet hysterisk. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet hysterisk har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder hysterisk?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av hysterisk så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/hysterisk

Du kan också söka efter hysterisk direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=hysterisk

Mer information om ordet hysterisk:

Ordet hysterisk består allt som allt av 9 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 9 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till hysterisk:

Hysterisk har dessa synonymer: galen, hispig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet hysterisk, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på hysterisk?

Följande ord rimmar med hysterisk: disk, fisk, pisk, risk, arisk, episk, etisk, frisk, Frisk, grisk, irisk, smisk, ugrisk, votisk, syrisk.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord