Arisk i plural

Arisk är ordet.

Plural för arisk är ariska.

Vad är plural för arisk?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet arisk. Plural av arisk är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet arisk.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet arisk. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet arisk har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder arisk?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av arisk så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/arisk

Du kan också söka efter arisk direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=arisk

Mer information om ordet arisk:

Ordet arisk består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på arisk?

Följande ord rimmar med arisk: disk, fisk, pisk, risk, episk, etisk, frisk, Frisk, grisk, irisk, smisk, attisk, basisk, cynisk, eolisk.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 35 ord som på något sätt liknar ordet arisk Här kommer de tio första: adzjarisk, agrarisk, antikvarisk, apollinarisk, atmosfärisk, barbarisk, bulgarisk, bulgariska, diplomatarisk och exemplarisk.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord