Disk i plural

Disk är ordet.

Plural för disk är diskar, diskarna, diskars och diskarnas.

Vad är plural för disk?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet disk. Plural av disk är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet disk.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet disk. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet disk har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder disk?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av disk så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/disk

Du kan också söka efter disk direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=disk

Mer information om ordet disk:

Ordet disk består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till disk:

Disk har dessa synonymer: skiva, uthärda

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet disk, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på disk?

Följande ord rimmar med disk: fisk, pisk, risk, arisk, episk, etisk, frisk, Frisk, grisk, irisk, smisk, attisk, basisk, cynisk, eolisk.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 128 ord som på något sätt liknar ordet disk Här kommer de tio första: akemenidisk, arkadisk, ashkenazjudisk, barbadisk, bermudisk, bermudiska, burundisk, dekadisk, diskad och diskande.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord