Risk i plural

Risk är ordet.

Plural för risk är risker, riskerna, riskers och riskernas.

Vad är plural för risk?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet risk. Plural av risk är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet risk.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet risk. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet risk har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder risk?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av risk så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/risk

Du kan också söka efter risk direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=risk

Mer information om ordet risk:

Ordet risk består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 3 synonymer inlagda.

Synonymer till risk:

Risk har dessa synonymer: chansning, hot, vågspel

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet risk, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på risk?

Följande ord rimmar med risk: disk, fisk, pisk, arisk, episk, etisk, frisk, Frisk, grisk, irisk, smisk, attisk, basisk, cynisk, eolisk.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 191 ord som på något sätt liknar ordet risk Här kommer de tio första: advokatorisk, adzjarisk, agitatorisk, agrarisk, aleatorisk, alfamotorisk, alfanumerisk, algerisk, algeriska och allegorisk.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord