Hytt i plural

Hytt är ordet.

Plural för hytt är hytter, hytterna, hytters och hytternas.

Vad är plural för hytt?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet hytt. Plural av hytt är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet hytt.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet hytt. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet hytt har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder hytt?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av hytt så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/hytt

Du kan också söka efter hytt direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=hytt

Mer information om ordet hytt:

Ordet hytt består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 3 synonymer inlagda.

Synonymer till hytt:

Hytt har dessa synonymer: bås, kabin, kajuta

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet hytt, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på hytt?

Följande ord rimmar med hytt: bytt, pytt, nytt, lytt, skytt, flytt, glytt, knytt, krytt, utbytt, oknytt, bahytt, lokhytt, pånytt, badhytt.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 8 ord som på något sätt liknar ordet hytt: badhytt, bahytt, förarhytt, förhytt, hytta, hyttippump, lokhytt och provhytt.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord