Kajuta i plural

Kajuta är ordet.

Plural för kajuta är kajutor, kajutorna, kajutors och kajutornas.

Vad är plural för kajuta?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kajuta. Plural av kajuta är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kajuta.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kajuta. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kajuta har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder kajuta?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kajuta så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kajuta

Du kan också söka efter kajuta direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kajuta

Mer information om ordet kajuta:

Ordet kajuta består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till kajuta:

Kajuta har dessa synonymer: hytt, ruff

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet kajuta, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på kajuta?

Följande ord rimmar med kajuta: ta, eta, sta, yta, åta, zeta, tuta, vita, ysta, tita, veta, äta, akta, anta, arta.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord