Kajman i plural

Kajman är ordet.

Plural för kajman är kajmaner, kajmanerna, kajmaners och kajmanernas.

Vad är plural för kajman?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kajman. Plural av kajman är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kajman.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kajman. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kajman har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder kajman?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kajman så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kajman

Du kan också söka efter kajman direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kajman

Mer information om ordet kajman:

Ordet kajman består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till kajman:

Kajman har dessa synonymer: krokodil

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet kajman, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på kajman?

Följande ord rimmar med kajman: an, ban, Dan, dan, fan, han, Jan, jan, kan, lan, man, Pan, san, tan, van.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord