Kaka i plural

Kaka är ordet.

Plural för kaka är kakor, kakorna, kakors och kakornas.

Vad är plural för kaka?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kaka. Plural av kaka är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kaka.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kaka. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kaka har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder kaka?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kaka så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kaka

Du kan också söka efter kaka direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kaka

Mer information om ordet kaka:

Ordet kaka består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på kaka?

Följande ord rimmar med kaka: ka, dka, eka, oka, ska, raka, puka, pika, tyka, wika, vika, peka, åka, vaka, reka.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 42 ord som på något sätt liknar ordet kaka Här kommer de tio första: äggpannkaka, äppelkaka, bikaka, bondkaka, chokladkaka, chokladpannkaka, citronkaka, fläskpannkaka, kakadua och käkande.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord