Anka i plural

Anka är ordet.

Plural för anka är ankor, ankorna, ankors och ankornas.

Vad är plural för anka?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet anka. Plural av anka är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet anka.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet anka. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet anka har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder anka?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av anka så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/anka

Du kan också söka efter anka direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=anka

Mer information om ordet anka:

Ordet anka består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på anka?

Följande ord rimmar med anka: ka, dka, eka, oka, ska, alka, aska, baka, boka, byka, dika, duka, dyka, enka, fika.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 55 ord som på något sätt liknar ordet anka Här kommer de tio första: afghankaragan, änka, ankare, ankarlift, ankarstock, avdankad, bägarranka, banankartong, bankande och betänkande.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord