Aska i plural

Aska är ordet.

Plural för aska är askor, askorna, askors och askornas.

Vad är plural för aska?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet aska. Plural av aska är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet aska.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet aska. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet aska har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder aska?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av aska så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/aska

Du kan också söka efter aska direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=aska

Mer information om ordet aska:

Ordet aska består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till aska:

Aska har dessa synonymer: stoft

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet aska, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på aska?

Följande ord rimmar med aska: ka, dka, eka, oka, ska, alka, anka, baka, boka, byka, dika, duka, dyka, enka, fika.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 77 ord som på något sätt liknar ordet aska Här kommer de tio första: ananasmaska, äska, åskådande, åskådare, åskådlig, åskådliggörande, åskådning, askande, attachéväska och axelremsväska.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord