Enka i plural

Enka är ordet.

Plural för enka är enkor, enkorna, enkors och enkornas.

Vad är plural för enka?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet enka. Plural av enka är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet enka.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet enka. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet enka har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder enka?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av enka så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/enka

Du kan också söka efter enka direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=enka

Mer information om ordet enka:

Ordet enka består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på enka?

Följande ord rimmar med enka: ka, dka, eka, oka, ska, alka, anka, aska, baka, boka, byka, dika, duka, dyka, fika.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 17 ord som på något sätt liknar ordet enka Här kommer de tio första: egenkär, enkät, enkätundersökning, genkarta, igenkänd, igenkännande, igenkännlig, oigenkännlig, renkalv och spenkaktus.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord