Alka i plural

Alka är ordet.

Plural för alka är alkor, alkorna, alkors och alkornas.

Vad är plural för alka?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet alka. Plural av alka är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet alka.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet alka. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet alka har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder alka?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av alka så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/alka

Du kan också söka efter alka direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=alka

Mer information om ordet alka:

Ordet alka består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på alka?

Följande ord rimmar med alka: ka, dka, eka, oka, ska, anka, aska, baka, boka, byka, dika, duka, dyka, enka, fika.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 36 ord som på något sätt liknar ordet alka Här kommer de tio första: alkald, alkali, alkalie, alkalimetall, alkalisk, alkaloid, alkan, annalkande, balkangemsrot och balkanisering.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord