Flytt i plural

Flytt är ordet.

Plural för flytt är flyttar, flyttarna, flyttars och flyttarnas.

Vad är plural för flytt?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet flytt. Plural av flytt är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet flytt.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet flytt. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet flytt har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder flytt?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av flytt så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/flytt

Du kan också söka efter flytt direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=flytt

Mer information om ordet flytt:

Ordet flytt består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på flytt?

Följande ord rimmar med flytt: bytt, pytt, nytt, hytt, lytt, skytt, glytt, knytt, krytt, utbytt, oknytt, bahytt, lokhytt, pånytt, badhytt.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 16 ord som på något sätt liknar ordet flytt Här kommer de tio första: flyttande, flyttare, flyttbar, flyttbil, flyttblock, flyttfågel, flyttkarl, flyttkartong, flyttlåda och flyttlass.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord