Lytt i plural

Lytt är ordet.

Plural för lytt är lytta.

Vad är plural för lytt?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet lytt. Plural av lytt är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet lytt.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet lytt. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet lytt har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder lytt?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av lytt så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/lytt

Du kan också söka efter lytt direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=lytt

Mer information om ordet lytt:

Ordet lytt består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på lytt?

Följande ord rimmar med lytt: bytt, pytt, nytt, hytt, skytt, flytt, glytt, knytt, krytt, utbytt, oknytt, bahytt, lokhytt, pånytt, badhytt.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 20 ord som på något sätt liknar ordet lytt Här kommer de tio första: flytt, flyttande, flyttare, flyttbar, flyttbil, flyttblock, flyttfågel, flyttkarl, flyttkartong och flyttlåda.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord