Geografisk i plural

Geografisk är ordet.

Plural för geografisk är geografiska.

Vad är plural för geografisk?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet geografisk. Plural av geografisk är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet geografisk.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet geografisk. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet geografisk har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder geografisk?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av geografisk så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/geografisk

Du kan också söka efter geografisk direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=geografisk

Mer information om ordet geografisk:

Ordet geografisk består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4.

Vad rimmar på geografisk?

Följande ord rimmar med geografisk: disk, fisk, pisk, risk, arisk, episk, etisk, frisk, Frisk, grisk, irisk, smisk, ugrisk, votisk, syrisk.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet geografisk: kulturgeografisk.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord