Försträckning i plural

Försträckning är ordet.

Plural för försträckning är försträckningar, försträckningarna, försträckningars och försträckningarnas.

Vad är plural för försträckning?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet försträckning. Plural av försträckning är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet försträckning.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet försträckning. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet försträckning har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder försträckning?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av försträckning så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/försträckning

Du kan också söka efter försträckning direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=försträckning

Mer information om ordet försträckning:

Ordet försträckning består allt som allt av 13 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 13 bokstäverna är 10, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3.

Vad rimmar på försträckning?

Följande ord rimmar med försträckning: ding, king, ring, ting, aning, bling, kring, pling, sting, sving, thing, tjing, tving, amning, beting.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord