Epidemiolog i plural

Epidemiolog är ordet.

Plural för epidemiolog är epidemiologer, epidemiologerna, epidemiologers och epidemiologernas.

Vad är plural för epidemiolog?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet epidemiolog. Plural av epidemiolog är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet epidemiolog.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet epidemiolog. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet epidemiolog har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder epidemiolog?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av epidemiolog så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/epidemiolog

Du kan också söka efter epidemiolog direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=epidemiolog

Mer information om ordet epidemiolog:

Ordet epidemiolog består allt som allt av 11 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 11 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 6.

Vad rimmar på epidemiolog?

Följande ord rimmar med epidemiolog: bog, fog, nog, avog, drog, idog, knog, krog, ofog, plog, skog, Skog, smog, tjog, eklog.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet epidemiolog: statsepidemiolog.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord