Krog i plural

Krog är ordet.

Plural för krog är krogar, krogarna, krogars och krogarnas.

Vad är plural för krog?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet krog. Plural av krog är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet krog.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet krog. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet krog har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder krog?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av krog så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/krog

Du kan också söka efter krog direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=krog

Mer information om ordet krog:

Ordet krog består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 3 synonymer inlagda.

Synonymer till krog:

Krog har dessa synonymer: pub, restaurang, värdshus

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet krog, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på krog?

Följande ord rimmar med krog: bog, fog, nog, avog, drog, idog, knog, ofog, plog, skog, Skog, smog, tjog, eklog, pirog.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 3 ord som på något sätt liknar ordet krog: krögare, lönnkrog och mikrogram.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord