Krok i plural

Krok är ordet.

Plural för krok är krokar, krokarna, krokars och krokarnas.

Vad är plural för krok?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet krok. Plural av krok är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet krok.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet krok. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet krok har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder krok?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av krok så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/krok

Du kan också söka efter krok direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=krok

Mer information om ordet krok:

Ordet krok består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 5 synonymer inlagda.

Synonymer till krok:

Krok har dessa synonymer: bygel, böj, hake, hängare, sväng

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet krok, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på krok?

Följande ord rimmar med krok: ok, bok, cok, dok, kok, lok, pok, rok, tok, wok, amok, çok, epok, klok, look.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 38 ord som på något sätt liknar ordet krok Här kommer de tio första: avkrok, deltakrokodil, dragkrok, hökrok, johnstonkrokodil, kringelikrok, kringelikrokig, kringelkrok, kringelkrokig och krök.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord