Klok i plural

Klok är ordet.

Plural för klok är kloka.

Vad är plural för klok?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet klok. Plural av klok är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet klok.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet klok. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet klok har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder klok?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av klok så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/klok

Du kan också söka efter klok direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=klok

Mer information om ordet klok:

Ordet klok består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 8 synonymer inlagda.

Synonymer till klok:

Klok har dessa synonymer: förnuftig, förståndig, insiktsfull, intelligent, klipsk, klyftig, vettig, vis

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet klok, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på klok?

Följande ord rimmar med klok: ok, bok, cok, dok, kok, lok, pok, rok, tok, wok, amok, çok, epok, krok, look.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 7 ord som på något sätt liknar ordet klok: efterklok, klokhet, klokhuvud, oklok, smaklök, taklöksklotkaktus och världsklok.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord