Hake i plural

Hake är ordet.

Plural för hake är hakar, hakarna, hakars och hakarnas.

Vad är plural för hake?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet hake. Plural av hake är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet hake.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet hake. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet hake har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder hake?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av hake så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/hake

Du kan också söka efter hake direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=hake

Mer information om ordet hake:

Ordet hake består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till hake:

Hake har dessa synonymer: hinder, krok

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet hake, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på hake?

Följande ord rimmar med hake: eke, Nke, ske, Acke, boke, dike, Dike, icke, lake, like, Loke, make, Ocke, puke, rike.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 10 ord som på något sätt liknar ordet hake Här kommer de tio första: båtshake, blåhake, gråhakedopping, hakebössa, mässhake, milkshake, rödhake, sätthake, shaker och svarthakedopping.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord