Rike i plural

Rike är ordet.

Plural för rike är riken, rikena, rikens och rikenas.

Vad är plural för rike?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet rike. Plural av rike är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet rike.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet rike. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet rike har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder rike?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av rike så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/rike

Du kan också söka efter rike direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=rike

Mer information om ordet rike:

Ordet rike består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 6 synonymer inlagda.

Synonymer till rike:

Rike har dessa synonymer: imperium, kejsardöme, kungadöme, kungarike, land, välde

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet rike, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på rike?

Följande ord rimmar med rike: eke, Nke, ske, Acke, boke, dike, Dike, hake, icke, lake, like, Loke, make, Ocke, puke.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 38 ord som på något sätt liknar ordet rike Här kommer de tio första: brikett, elektriker, empiriker, excentriker, frankrikeresa, gästrike, geometriker, historiker, hjärnventrikel och hypokondriker.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord