Lake i plural

Lake är ordet.

Plural för lake är lakar, lakarna, lakars och lakarnas.

Vad är plural för lake?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet lake. Plural av lake är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet lake.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet lake. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet lake har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder lake?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av lake så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/lake

Du kan också söka efter lake direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=lake

Mer information om ordet lake:

Ordet lake består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på lake?

Följande ord rimmar med lake: eke, Nke, ske, Acke, boke, dike, Dike, hake, icke, like, Loke, make, Ocke, puke, rike.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 11 ord som på något sätt liknar ordet lake Här kommer de tio första: bolåker, cornflakes, läkedomsväxt, lakegods, lakej, läkemedel, läkemedelsbolag, läkesilverax, läkeväxt och plakett.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord