Drog i plural

Drog är ordet.

Plural för drog är droger, drogerna, drogers och drogernas.

Vad är plural för drog?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet drog. Plural av drog är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet drog.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet drog. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet drog har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder drog?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av drog så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/drog

Du kan också söka efter drog direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=drog

Mer information om ordet drog:

Ordet drog består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till drog:

Drog har dessa synonymer: heroin, knark

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet drog, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på drog?

Följande ord rimmar med drog: bog, fog, nog, avog, idog, knog, krog, ofog, plog, skog, Skog, smog, tjog, eklog, pirog.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 9 ord som på något sätt liknar ordet drog: androgen, androgenreceptor, androgyn, drogande, drogfri, drogmissbrukare, drogpåverkad, nätdrog och partydrog.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord