Epidemi i plural

Epidemi är ordet.

Plural för epidemi är epidemier, epidemierna, epidemiers och epidemiernas.

Vad är plural för epidemi?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet epidemi. Plural av epidemi är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet epidemi.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet epidemi. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet epidemi har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder epidemi?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av epidemi så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/epidemi

Du kan också söka efter epidemi direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=epidemi

Mer information om ordet epidemi:

Ordet epidemi består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4.

Vad rimmar på epidemi?

Följande ord rimmar med epidemi: mi, ami, kemi, komi, remi, semi, anemi, anomi, gummi, Mimmi, Naemi, Noomi, umami, uremi, alkemi.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 4 ord som på något sätt liknar ordet epidemi: epidemiolog, epidemisk, koppepidemi och statsepidemiolog.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord