Efterföljande i plural

Efterföljande är ordet.

Plural för efterföljande är efterföljande.

Vad är plural för efterföljande?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet efterföljande. Plural av efterföljande är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet efterföljande.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet efterföljande. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet efterföljande har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder efterföljande?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av efterföljande så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/efterföljande

Du kan också söka efter efterföljande direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=efterföljande

Mer information om ordet efterföljande:

Ordet efterföljande består allt som allt av 13 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 13 bokstäverna är 8, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 5. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till efterföljande:

Efterföljande har dessa synonymer: påföljande

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet efterföljande, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på efterföljande?

Följande ord rimmar med efterföljande: de, ide, ode, Adde, ande, jade, jude, lide, mede, mode, rede, udde, vide, Vide, öde.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord