Agentur i plural

Agentur är ordet.

Plural för agentur är agenturer, agenturerna, agenturers och agenturernas.

Vad är plural för agentur?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet agentur. Plural av agentur är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet agentur.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet agentur. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet agentur har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder agentur?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av agentur så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/agentur

Du kan också söka efter agentur direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=agentur

Mer information om ordet agentur:

Ordet agentur består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till agentur:

Agentur har dessa synonymer: byrå, förmedling

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet agentur, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på agentur?

Följande ord rimmar med agentur: ur, bur, dur, fur, Fur, gur, hur, kur, lur, mur, pur, sur, tur, asur, azur.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord