Tonisk i plural

Tonisk är ordet.

Plural för tonisk är toniska.

Vad är plural för tonisk?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet tonisk. Plural av tonisk är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet tonisk.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet tonisk. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet tonisk har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder tonisk?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av tonisk så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/tonisk

Du kan också söka efter tonisk direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=tonisk

Mer information om ordet tonisk:

Ordet tonisk består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på tonisk?

Följande ord rimmar med tonisk: disk, fisk, pisk, risk, arisk, episk, etisk, frisk, Frisk, grisk, irisk, smisk, attisk, basisk, cynisk.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 5 ord som på något sätt liknar ordet tonisk: arkitektonisk, diatonisk, heptatonisk, katatonisk och platonisk.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord