Styrd i plural

Styrd är ordet.

Plural för styrd är styrda.

Vad är plural för styrd?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet styrd. Plural av styrd är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet styrd.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet styrd. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet styrd har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder styrd?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av styrd så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/styrd

Du kan också söka efter styrd direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=styrd

Mer information om ordet styrd:

Ordet styrd består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till styrd:

Styrd har dessa synonymer: reglerad

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet styrd, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på styrd?

Följande ord rimmar med styrd: dyrd, hyrd, pyrd, uthyrd, utstyrd, vanstyrd, genompyrd, överstyrd, datorstyrd, viljestyrd, radiostyrd, ligandstyrd, högerstyrd, fjärrstyrd, känslostyrd.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 11 ord som på något sätt liknar ordet styrd Här kommer de tio första: datorstyrd, fjärrstyrd, högerstyrd, känslostyrd, ligandstyrd, radiostyrd, receptorstyrd, spänningsstyrd, utstyrd och vänsterstyrd.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord