Datorstyrd i plural

Datorstyrd är ordet.

Plural för datorstyrd är datorstyrda.

Vad är plural för datorstyrd?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet datorstyrd. Plural av datorstyrd är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet datorstyrd.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet datorstyrd. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet datorstyrd har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder datorstyrd?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av datorstyrd så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/datorstyrd

Du kan också söka efter datorstyrd direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=datorstyrd

Mer information om ordet datorstyrd:

Ordet datorstyrd består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3.

Vad rimmar på datorstyrd?

Följande ord rimmar med datorstyrd: dyrd, hyrd, pyrd, styrd, uthyrd, utstyrd, vanstyrd, genompyrd, överstyrd, viljestyrd, radiostyrd, ligandstyrd, högerstyrd, fjärrstyrd, känslostyrd.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord