Stark i plural

Stark är ordet.

Plural för stark är starka.

Vad är plural för stark?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet stark. Plural av stark är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet stark.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet stark. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet stark har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder stark?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av stark så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/stark

Du kan också söka efter stark direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=stark

Mer information om ordet stark:

Ordet stark består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 8 synonymer inlagda.

Synonymer till stark:

Stark har dessa synonymer: bärkraftig, hållbar, hållfast, kraftfull, markant, robust, solid, strong

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet stark, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på stark?

Följande ord rimmar med stark: ark, Mark, park, mark, bark, exark, knark, spark, kvark, chark, flark, monark, bilpark, inspark, lekpark.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 16 ord som på något sätt liknar ordet stark Här kommer de tio första: åsiktsstark, basförstärkare, färgstark, förstärkande, förstärkare, förstärkning, förstärkt, gitarrförstärkare, kapitalstark och kryddstark.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord