Spark i plural

Spark är ordet.

Plural för spark är sparkar, sparkarna, sparkars och sparkarnas.

Vad är plural för spark?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet spark. Plural av spark är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet spark.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet spark. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet spark har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder spark?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av spark så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/spark

Du kan också söka efter spark direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=spark

Mer information om ordet spark:

Ordet spark består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till spark:

Spark har dessa synonymer: kick

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet spark, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på spark?

Följande ord rimmar med spark: ark, Mark, park, mark, bark, exark, knark, kvark, stark, chark, flark, monark, bilpark, inspark, lekpark.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 21 ord som på något sätt liknar ordet spark Här kommer de tio första: avspark, benspark, brunnspark, cykelspark, frispark, idrottspark, inspark, investeringssparkonto, klackspark och nöjespark.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord