Park i plural

Park är ordet.

Plural för park är parker, parkerna, parkers och parkernas.

Vad är plural för park?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet park. Plural av park är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet park.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet park. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet park har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder park?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av park så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/park

Du kan också söka efter park direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=park

Mer information om ordet park:

Ordet park består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till park:

Park har dessa synonymer: parkanläggning

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet park, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på park?

Följande ord rimmar med park: ark, Mark, mark, bark, exark, knark, spark, kvark, stark, chark, flark, monark, bilpark, inspark, lekpark.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 69 ord som på något sätt liknar ordet park Här kommer de tio första: avspark, benspark, bilpark, bilparkering, brunnspark, cykelspark, djurpark, felparkeringsavgift, fickparkerande och fickparkering.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord