Kvark i plural

Kvark är ordet.

Plural för kvark är kvarkar, kvarkarna, kvarkars och kvarkarnas.

Vad är plural för kvark?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kvark. Plural av kvark är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kvark.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kvark. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kvark har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder kvark?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kvark så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kvark

Du kan också söka efter kvark direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kvark

Mer information om ordet kvark:

Ordet kvark består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på kvark?

Följande ord rimmar med kvark: ark, Mark, park, mark, bark, exark, knark, spark, stark, chark, flark, monark, bilpark, inspark, lekpark.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 8 ord som på något sätt liknar ordet kvark: antikvark, bottenkvark, charmkvark, nedkvark, nerkvark, särkvark, toppkvark och uppkvark.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord