Lekpark i plural

Lekpark är ordet.

Plural för lekpark är lekparker, lekparkerna, lekparkers och lekparkernas.

Vad är plural för lekpark?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet lekpark. Plural av lekpark är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet lekpark.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet lekpark. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet lekpark har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder lekpark?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av lekpark så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/lekpark

Du kan också söka efter lekpark direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=lekpark

Mer information om ordet lekpark:

Ordet lekpark består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till lekpark:

Lekpark har dessa synonymer: lekplats

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet lekpark, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på lekpark?

Följande ord rimmar med lekpark: ark, Mark, park, mark, bark, exark, knark, spark, kvark, stark, chark, flark, monark, bilpark, inspark.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord