Slem i plural

Slem är ordet.

Plural för slem är slemma.

Vad är plural för slem?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet slem. Plural av slem är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet slem.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet slem. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet slem har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder slem?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av slem så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/slem

Du kan också söka efter slem direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=slem

Mer information om ordet slem:

Ordet slem består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på slem?

Följande ord rimmar med slem: em, dem, fem, gem, hem, lem, mem, rem, vem, hvem, item, poem, them, tvem, bohem.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 11 ord som på något sätt liknar ordet slem Här kommer de tio första: bränslemätare, livmoderslemhinna, magslemhinna, manslem, munslemhinna, slemhinna, slemknopp, slemmig, slemsugare och tarmslemhinna.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord