Poem i plural

Poem är ordet.

Plural för poem är poem, poemen, poems och poemens.

Vad är plural för poem?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet poem. Plural av poem är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet poem.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet poem. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet poem har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder poem?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av poem så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/poem

Du kan också söka efter poem direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=poem

Mer information om ordet poem:

Ordet poem består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till poem:

Poem har dessa synonymer: dikt

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet poem, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på poem?

Följande ord rimmar med poem: em, dem, fem, gem, hem, lem, mem, rem, vem, hvem, item, slem, them, tvem, bohem.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord