Or i plural

Or är ordet.

Plural för or är or, oren, ors och orens.

Vad är plural för or?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet or. Plural av or är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet or.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet or. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet or har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder or?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av or så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/or

Du kan också söka efter or direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=or

Mer information om ordet or:

Ordet or består allt som allt av 2 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 2 bokstäverna är 1, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på or?

Följande ord rimmar med or: bor, hor, kor, mor, nor, por, Tor, tor, abor, anor, aror, bror, Bror, efor, fjor.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 4918 ord som på något sätt liknar ordet or Här kommer de tio första: 10-öring, 20-kronorssedel, 25-öring, 50-öring, A-traktor, abborre, abborrfilé, abborrgrund, abborrnate och abborrpinne.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord