Nor i plural

Nor är ordet.

Plural för nor är nor, noren, nors och norens.

Vad är plural för nor?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet nor. Plural av nor är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet nor.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet nor. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet nor har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder nor?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av nor så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/nor

Du kan också söka efter nor direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=nor

Mer information om ordet nor:

Ordet nor består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på nor?

Följande ord rimmar med nor: or, bor, hor, kor, mor, por, Tor, tor, abor, anor, aror, bror, Bror, efor, fjor.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 175 ord som på något sätt liknar ordet nor Här kommer de tio första: 20-kronorssedel, abnorm, abnormitet, alarmanordning, annorlundahet, anorak, anordnare, anordning, anorektiker och anorektisk.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord