Flor i plural

Flor är ordet.

Plural för flor är flor, floren, flors och florens.

Vad är plural för flor?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet flor. Plural av flor är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet flor.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet flor. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet flor har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder flor?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av flor så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/flor

Du kan också söka efter flor direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=flor

Mer information om ordet flor:

Ordet flor består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på flor?

Följande ord rimmar med flor: or, bor, hor, kor, mor, nor, por, Tor, tor, abor, anor, aror, bror, Bror, efor.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 13 ord som på något sätt liknar ordet flor Här kommer de tio första: flora, floral, florentinare, florett, florilegium, florin, florist, florshuva, flört och flörtig.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord