Por i plural

Por är ordet.

Plural för por är porer, porerna, porers och porernas.

Vad är plural för por?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet por. Plural av por är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet por.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet por. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet por har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder por?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av por så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/por

Du kan också söka efter por direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=por

Mer information om ordet por:

Ordet por består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på por?

Följande ord rimmar med por: or, bor, hor, kor, mor, nor, Tor, tor, abor, anor, aror, bror, Bror, efor, fjor.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 206 ord som på något sätt liknar ordet por Här kommer de tio första: aktieportfölj, antiporter, barnpornografibrott, bedömningssport, bollsport, brevporto, deltagarportal, deportation, deporterad och deporterande.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord