Kor i plural

Kor är ordet.

Plural för kor är kor, koren, kors och korens.

Vad är plural för kor?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kor. Plural av kor är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kor.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kor. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kor har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder kor?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kor så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kor

Du kan också söka efter kor direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kor

Mer information om ordet kor:

Ordet kor består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på kor?

Följande ord rimmar med kor: or, bor, hor, mor, nor, por, Tor, tor, abor, anor, aror, bror, Bror, efor, fjor.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 516 ord som på något sätt liknar ordet kor Här kommer de tio första: abonnemangsvillkor, ackord, ackordeon, ackorderad, ackorderande, ackordlön, ackordsarbete, äggkorg, alfkors och anakoret.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord