Stor i plural

Stor är ordet.

Plural för stor är stora.

Vad är plural för stor?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet stor. Plural av stor är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet stor.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet stor. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet stor har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder stor?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av stor så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/stor

Du kan också söka efter stor direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=stor

Mer information om ordet stor:

Ordet stor består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 25 synonymer inlagda.

Synonymer till stor:

Stor har dessa synonymer: avsevärd, bamse, biff, blaffig, enorm, gigantisk, jätte, kolossal, kraftig, maffig, markant, massiv, mastodontisk, mullig, omfattande, pampig, rejäl, reslig, rymlig, skrovlig, super stor, vidsträckt, voluminös, väldig, yppig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet stor, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på stor?

Följande ord rimmar med stor: or, bor, hor, kor, mor, nor, por, Tor, tor, abor, anor, aror, bror, Bror, efor.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 191 ord som på något sätt liknar ordet stor Här kommer de tio första: anstormning, bestört, bildstorm, bondestorm, distorsion, dokumentförstörare, elfenbenstorn, enstöring, förhistorisk och fornstor.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord