Spor i plural

Spor är ordet.

Plural för spor är sporer, sporerna, sporers och sporernas.

Vad är plural för spor?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet spor. Plural av spor är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet spor.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet spor. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet spor har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder spor?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av spor så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/spor

Du kan också söka efter spor direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=spor

Mer information om ordet spor:

Ordet spor består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på spor?

Följande ord rimmar med spor: or, bor, hor, kor, mor, nor, por, Tor, tor, abor, anor, aror, bror, Bror, efor.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 65 ord som på något sätt liknar ordet spor Här kommer de tio första: bedömningssport, bollsport, diaspora, e-sport, frågesport, fukttransport, godstransport, gulsporre, kampsport och kastspörulle.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord