Kärna i plural

Kärna är ordet.

Plural för kärna är kärnor, kärnorna, kärnors och kärnornas.

Vad är plural för kärna?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kärna. Plural av kärna är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kärna.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kärna. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kärna har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder kärna?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kärna så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kärna

Du kan också söka efter kärna direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kärna

Mer information om ordet kärna:

Ordet kärna består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 6 synonymer inlagda.

Synonymer till kärna:

Kärna har dessa synonymer: center, centrum, hjärtpunkt, medelpunkt, mitt, stomme

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet kärna, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på kärna?

Följande ord rimmar med kärna: na, ana, dna, ena, ina, ona, agna, aina, Aina, Anna, bana, bena, Bina, bona, dana.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 22 ord som på något sätt liknar ordet kärna Här kommer de tio första: apelsinkärna, äppelkärna, aprikoskärna, atomkärna, cellkärna, gjutkärna, inkarnation, kärnämne, kärnande och karnap.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord