Bena i plural

Bena är ordet.

Plural för bena är benor, benorna, benors och benornas.

Vad är plural för bena?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet bena. Plural av bena är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet bena.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet bena. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet bena har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder bena?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av bena så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/bena

Du kan också söka efter bena direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=bena

Mer information om ordet bena:

Ordet bena består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på bena?

Följande ord rimmar med bena: na, ana, dna, ena, ina, ona, agna, aina, Aina, Anna, bana, Bina, bona, dana, dina.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 15 ord som på något sätt liknar ordet bena Här kommer de tio första: benådning, benägen, benägenhet, benämnande, benämnd, benämning, citronverbena, förändringsobenägen, förbenande och grönbena.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord