Ana i plural

Ana är ordet.

Plural för ana är anor, anorna, anors och anornas.

Vad är plural för ana?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ana. Plural av ana är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ana.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ana. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ana har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder ana?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ana så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ana

Du kan också söka efter ana direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ana

Mer information om ordet ana:

Ordet ana består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 1, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 10 synonymer inlagda.

Synonymer till ana:

Ana har dessa synonymer: befara, förebåda, förespå, förmoda, förnimma, förutse, känna på sig, misstänka, skönja, tro

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet ana, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på ana?

Följande ord rimmar med ana: na, dna, ena, ina, ona, agna, aina, Aina, Anna, bana, bena, Bina, bona, dana, dina.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 269 ord som på något sätt liknar ordet ana Här kommer de tio första: almanacka, amerikanare, anabol, anad, anaerob, anafor, anagram, anakolut, anakonda och anakoret.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord